Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Paştele în penitenciare: meniu special…

Paştele în penitenciare: meniu special şi pază intensivă

De Sfintele Paşti, locaşurile sfinte de pe teritoriul penitenciarelor vor oficia servicii divine pentru deţinuţii enoriaşi. De asemenea, cu ocazia sărbătorilor, persoanelor din detenţie li se va servi un meniu de hrană special, îmbunătăţit, conform normei de hrană prevăzută pentru zilele de sărbătoare.

De ziua Învierii Domnului, persoanele private de libertate vor primi şi vizite din partea familiilor, diverselor culte religioase, care vor acorda asistenţă moral-religioasă tuturor categoriilor de persoane condamnate, indiferent de apartenenţa religioasă a acestora şi de a oferi o ambianţă de sărbătoare cu ouă încondeiate şi cozonac, produse tradiţionale acestei sărbători.

În aceste zile va fi şi un asortiment mai variat în gheretele care funcţionează  pe teritoriul instituţiilor penitenciare, unităţi comerciale unde condamnaţii pot procura din propriile mijloace băneşti depuse pe contul său de peculiu diverse mărfuri, articole vestimentare, produse alimentare nealterabile, produse igienice, etc.

În scopul consolidării securităţii, respectării regimului de detenţie şi evitării comiterii unor acţiuni ilicite de către condamnaţi în penitenciare, de către efectivul sistemului penitenciar sunt desfăşurate un şir de acţiuni de securitate şi de menţinere a ordinii în instituţii. În această perioadă, efectivul sistemului penitenciar va trece la exercitarea intensivă al serviciului diurn.